Betörésvédelem

ÉPÜLET FÓLIÁK - BETÖRÉSVÉDELEM (Például: Központi Kávéház Esztergom (volt Rió) biztonsági fóliázása.) Az ablaküveg belső oldalára erősített biztonsági fóliák egy láthatatlan réteget képeznek az üvegen, megnövelve az üveg szilárdságát. Megakadályozzák az üvegtörés okozta baleseteket, megóvva ezzel életünket, testi épségünket. Még a törött ablaküvegeket is képesek egyben ill. a helyükön tartani, így tehát védi otthonaink biztonságát, megvédik értékeinket, betörés vagy akár erõszakos cselekmények mint például rongálás vandalizmus ellen. A biztonsági fólia elriasztja a nem kívánt látogatókat és csökkentheti egy esetleges elemi csapás okozta kárunkat. A biztonsági fólia tehát javít a már meglévõ síküveg minõségén és megfelel az összes európai és hazai egészségügyi és biztonsági elõírásoknak.

BetörésvédelemBetörésvédelem

A normál fóliázott ablaküveg eléri a rétegelt, ragasztott vagy hõkezelt üvegek biztonsági szintjét.

Miért használják a biztonsági fóliát?

 • A betöréses lopások megakadályozása. 
 • A földrengés, tornádó, hurrikán, jégvihar, tûz, árvíz és más egyéb természeti katasztrófa bekövetkeztekor szétrepülõ üvengszilánkok elleni védelem.
 • Bármilyen tárgy (pl. labda, kõ, tégla, stb.) által betört ablakból kipattant üvegszilánkok okozta sérülés elleni védelem.
 • A betörések számának csökkentése az erõszakos behatolás, mint pl. üveges bejárati ajtók vagy ablakok betörésének megakadályozásával.
 • Az üvegszilánkok szétszóródásának megakadályozása abban az esetben, ha az üvegbe golyó vagy egyéb lövedék fúródik. A fólia jól ellenáll a robbanóanyagoknak is.
 • Társadalmi feszültségek idején vagy gyermeki rakoncátlanságból esetlegesen elkövetett vandalizmus elleni védelem.
 • Múzeumok, ékszerüzletek, kirakatok védelme betöréses lopás és vandalizmus ellen.
 • Tárgyak védelme a szilánkokra törött tetõablaktól; a tetõn keresztüli erõszakos behatolási kísérlet megakadályozása vagy késleltetése.
 • Zuhanyzófülkék szilánkokra törésének megakadályozása.
 • A leesett tükrök szilánkokra törésének megakadályozása.
 • A biztonsági film gyakorlatilag láthatatlan, optikailag átlátszó és abszolút nem torzít.
 • A törött üveg okozta állandó balesetek számának drasztikus csökkentése lakóépületekben, üvegházakban, uszodákban, üzletek bejáratánál, stb.
 • A biztonsági filmmel kezelt ablakok elejét veszik, hogy az üveg tûzesetben a magas hõtõl kirobbanjon.
 • Üvegasztalok és vitrinekkel kapcsolatos otthoni balesetek elkerülése érdekében. Színtelen, színezett és hõvédõ változatban is kaphatók. A már beépített üvegre vagy ablakra is felszerelhetõek, ezzel egyszerû és gazdaságos megoldást biztosítva a hagyományos üveg problémáira.

Az általunk forgalmazott biztonsági fóliák 100 mikron vastagságtól megfelelnek az angol, a német, az amerikai és a MABISZ elõírásoknak, szabványoknak! Errõl a kivitelezés után a MABISZ (így minden biztosító) által elfogadott Tanúsítványt állítunk ki! Ennek értelmében a vizsgázott szakemberek által felszerelt 100 mikronnál vastagabb biztonsági fólia a ráccsal egyenértékû "részleges mechanikai védelmet" nyújt! A 100 mikron és az annál vastagabb fóliáink MABISZ minõsítettek, 200 mikronos fóliánk P1A, míg 300 mikronos fóliánk P2A dobásálló fokozatnak megfelel. Az SMC8-as, 200 mikronos, többrétegû biztonsági fóliánk megkapta a P2A dobásálló fokozatot.

Betörésvédelem

A teszt alkalmával egy 4,1 kg tömegû acélgolyót 1,5 m magasból egymás után háromszor ejtettek SMC8-as fóliával ellátott 6 mm vastag 110x90cm méretû üveglapra és az acélgolyó nem szakította át a fóliázott üveget! A fólia erõssége a vizsgálatot végzõ mérnököket is meglepte.

BetörésvédelemBetörésvédelem

Betörésvédelem